Разни

Заблуда е да се мисли, че произволната случайност произвежда цялата сложност на живите същества

 Автор: Денис Питърсън

Заблуда е да се мисли, че произволната случайност произвежда цялата сложност на живите същества

Едно от най-често срещаните вярвания на еволюционната догма е идеята, че всичко в реалността е само плод на чиста случайност. Безграничното свидетелство в природата на ред, сложност и замисъл не е всъщност „реално” за еволюциониста, а е само „привидно.” Заради отхвърлянето на свръхестествен разумен Творец изводът от такова мислене е, че всъщност няма никакъв ред в нищо, защото всичко е само резултат от произволна случайност!

Възможно ли е прецизната организация на частите в живите системи да възникне единствено по случайност?

Какво е произволна случайност?

Когато хвърляте монета, имате шанс едно на две да се падне ези. Колко е вероятно три предмета да се подредят по определен начин, ако бъдат хвърлени на масата? Вероятността може да се открие чрез просто математическо уравнение. В този случай тя се изразява като „3!” и се нарича „три факториел.”
Изчислението се прави по този начин:

1 х 2 х 3 = 6

Следователно, има шест начина да се подредят три части в проста последователност. Когато започнете да добавяте части, вероятността бързо намалява. Например, каква е вероятността за случайна подредба на 6 различни предмета в съвършен ред?
Резултатът е едно на 6!, което се изчислява така:

1 х 2 х 3 х 4 х 5 х 6 = 720

Засега забравете проблема как първата жива клетка да се е появила случайно, с нейните много милиони специално организирани части. Нека да разгледаме прост математически аргумент като изследваме шансовете да подредим по случайност проста система от само 200 части. По колко начина може да бъде подредена? Например, човешкият скелет има около 200 кости. Ако имаме само 200 определени места, където да ги поставим, каква е вероятността да подредим всички тези кости по случайност в правилния ред от първия път? Числото е 200! (200 факториел) и е огромно. То представлява числото 10 с 375 нули след него. Няма начин да си представим такова число! Всеки път, когато опитате нова подредба на вашите 200 части, вие изразходвате един от „шансовете.” Нека да кажем, че всяка секунда можете систематично да подреждате вашите 200 части по нов начин. Помнете, има само един правилен начин от 200! различни възможности.

Колко секунди има в една година?

60 сек. х 60 мин. = 3600 сек./ч.

х 24 часа = 86,400 сек./ ден

х 365 дни =  31,536,000 сек. / на год.

За милиард години?

31,536,000,000,000,000 секунди.

За десет милиарда години?

315,360,000,000,000,000 секунди

Колко е това?

По-малко от една трета от милиард  „милиарда.”

Но 200! е равно на 10 с 375 нули след него. Общият брой на електроните, които биха могли да се поберат в цялата вселена, би се равнявал само на 10 със 130 нули след него. Разбирате ли колко напълно смехотворно става това? Няма достатъчно време да се изпробва вероятността необходима за организиране на реда в творението, дори ако допуснете милиарди по милиарди години, които еволюционистите искат.
А тук пресмятаме за система от само 200 части.
Какво да кажем за вероятността всичките милиони части на милионите организми по земята да се съберат по определен начин, без план, без модел, без система за тяхното планиране и изграждане?

Преди да имате жив организъм, трябва да имате конкретна подредба на протеинови молекули. Необходими са хиляди различни протеини като строителни елементи дори за най-простата бактерия. Хората имат близо 200, 000 различни протеини за да се образува тяхната органична структура. Повечето протеини са образувани от стотици молекули на аминокиселини. Всяка аминокиселина трябва да има поне един активиращ ензим.

Всички тези части трябва да се съчетаят съвършено в един момент, само за да осигурят устройството на живите организми с всичките им различни системи и органи. Но все още нямате живот. Това е като да имате много хартия, мастило и печатни преси (както в стара печатница), без да има някой да пише и да събере изреченията, за да направи книга. За да може нещо да работи или да живее, е необходимо повече от суровини или дори организирани части.

Иска се разум.

Попитайте някой математик какви са вероятностите случайно да откриете печелившия билет за джакпота на земята до кофата за смет. След това попитайте какви са вероятностите да намерите още един печеливш билет утре на същото място. Вероятността дори един сложно подреден генетичен код (на нещо като амеба) да еволюира по случайност, е подобна на вероятността да намирате печеливш лотариен билет всеки ден в продължение на хиляда години! С други думи, няма нужда да сте математик, за да заключите, че такава вероятност е напълно невъзможна. Имайте предвид, че този номер е трябвало да се случи трилиони пъти, за да произведе всички жизнени системи на земята по случайност.

Из „Разкриване тайните на творението“, стр. 86-87. Загливието е мое. Със съкращения и редакции

Реклама

Дискусия

Няма коментари.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

Join 33 other followers

Архив

За контакт с мен

nakata.sf.bg@abv.bg

Псалтир 113:9

Не нам, Господи, не нам, а на Твоето име дай слава, заради Твоята милост, заради Твоята истина.
%d блогъра харесват това: